Bezienswaardigheden in de omgeving

1        Ruïnes van Acinipo

Hier vindt u de indrukwekkende overblijfselen van verschillende huizen en een groot theater uit de eerste eeuw na Christus.
De naam Acinipo betekent ‘stad van wijn’. Ronda was namelijk een van de weinige steden in het Romeinse Rijk waar wijn werd gemaakt die uitgevoerd werd naar Rome.
Adres: Carretera de Sevilla (20 km van Ronda). De toegang is gratis.

 

 

 

2        Cueva del Gato, Benaoján

De grot van de kat ligt een half uur rijden vanaf ons huis. Je kunt er in de hete zomer heerlijk afkoelen omdat het water ijs en ijskoud is.

 

 

 

 

 

 

 

3        Het blauwe dorp

Een half uur rijden vanaf Ronda vindt u het Blauwe dorp. Dit dorp is blauw geschilderd omdat de Smurfen films daar zijn opgenomen. Het is een rustig dorp met wat horeca gelegenheden. Hier en daar vindt u afbeeldingen van smurfen.

De volgende steden zijn allemaal binnen twee uur te bereiken: Sevilla, Cordoba, Marbella, Granada. Malaga, Cádiz.

 

 

 

4 Setenil de las Bodegas

Dit is een wit dorpje op een half uurtje rijden vanaf ons huis. Speciaal zijn de huizen die zich in de rotsen bevinden, enkele van deze huizen zijn te bezichtigen. In het dorp zijn vele horeca gelegenheden te vinden maar ook leuke winkeltjes.

Je kunt een bezoek aan dit dorpje combineren met een bezoek aan de ruïnes van Acinipo. De weg door de bergen is prachtig.

 

 

Bezienswaardigheden in en om Ronda

Activiteiten

Homepage