Bezienswaardigheden Ronda

1          Puente Nuevo

De brug Puente de Nuevo over de Tajo-kloof in het midden van Ronda is de toeristische trekpleister.
Het Paradorhotel naast de brug is het bezoeken waard. Vanaf daar heeft u een mooi uitzicht over de brug en het beneden gebied. Via de Camino de los Molinos (weg van de molens) kunt u de kloof verkennen.

 

 

 

2          Plaza de Toros

Dit is de mooiste en oudste stierenvechters arena die u in Spanje kunt vinden. Je kunt er het museum bezoeken waar u de geschiedenis van het stierenvechten in foto’s kunt vinden en rond de arena lopen.
De toegangsprijs bedraagt €7 per persoon of €8,5 als je een audiogids wilt.

 

 

 

3          Baños Árabes

De Moorse baden behoren tot de best bewaarde Moorse badhuizen in Spanje. Prachtig bewaard gebleven en heerlijk koel in de zomer. Binnen kunt u een film bekijken over het ontstaan van deze baden.
Adres: Calle Molino de Alarcón, s / n. De toegangsprijs bedraagt €3,75 per persoon.

 

 

 

4          Palacio de Mondragón

Het Mondragónpaleis, is een mooi rustiek gebouw waarin een museum is gevestigd waar de geschiedenis van Ronda wordt weergeven. De tuinen rondom dit gebouw zijn fantastisch onderhouden en een oase van rust.
Adres: Plaza Mondragón, 5. De toegangsprijs bedraagt €3,75. Op dinsdag is de toegang gratis vanaf 15.00 uur voor EU-burgers

 

 

5          Palacio del Rey Moro y La Mina

U kunt in de tuin van dit Paleis rondlopen en u zich een koning(in) wanen. De tuin is ontworpen door Jean Claude Forestier. Ook kunt u hier de trappen afdalen naar La Mina (de mijn). Dit is een trap van 231 treden naar de rivier, vroeger de enige waterbron van de stad.
Adres: Calle Santo Domingo 9

 

 

6          Moorse muren en stadspoorten

De stadmuren zijn onlangs gerenoveerd. Op diverse plaatsen kunt u op de muren wandelen en op vele uitzichtpunten genieten van de prachtige omgeving van Ronda. Achter de poort op de foto bevinden zich een tapasbar en restaurant die het bezoeken waard zijn.

 

 

 

 

7          Plaza Duquesa de Parcent

Plaza Duquesa de Parcent is een prachtig plein. De Santa María del Mayor-kerk is het centrale punt.
Enkele andere pleinen die u beslist niet mag missen zijn: het Plaza del Socorro, het plein gelegen voor de Almocabar-poort en het plein in de buurt van Calle Nueva.

 

 

 

8          Jardines de Cuenca

De Cuenca-tuinen liggen aan de boorden van de Tajo en zijn verspreid over verschillende terrassen. Het uitzicht vanuit de tuinen is fantastisch en geeft je een uniek en interessant perspectief op de stad.

 

 

 

 

9          Mirador de Aldehuela en Balcón del Coño

Deze mirador (uitkijkpunt) de Aldehuela is een uitzichtpunt waarvoor u vlak bij de Puente de Neuvo moet afdalen. U heeft vanaf dit punt geweldig uitzicht op de brug en de glooiende heuvels van Ronda.
Het Balcón del Coño komt u tegen als u de stadsmuren bewandelt.

 

 

 

Bezienswaardigheden in de omgeving

Activiteiten

Homepage