Activiteiten

Natuur en wandelen

                                                         

Het natuurgebied Grazalema met uitgestrekte wandelpaden ligt op 30 minuten van het huis. Hier vindt u wandelingen voor elk niveau, gezinswandelingen en wandelingen van 20 kilometer over rotsachtig terrein.  Ook bergbeklimmen behoort daar tot de mogelijkheden. Maar ook de natuurgebieden Sierra de las Nieves  en Sierra de Bermeja zijn goed te bereiken.

Fietsen/mountainbiken

                                                         

Het gebied rond Ronda leent zich uitstekend voor zowel korte als lange fietstochten voor plezier- en fanatieke fietsers. Fietsen biedt de perfecte gelegenheid om gelijktijdig actief bezig te zijn en om het mooie Andalusische land beter te leren kennen. Het aangename klimaat maakt het gebied bovendien een bijzonder interessante bestemming voor zowel het voor- en najaar.

Voor de echte wielrenners zijn er talloze uitdagingen en snelle afdalingen in de omliggende bergen te vinden. De nabij Ronda gelegen Puerto del Viento, in het gebied van Grazalema, wordt ook wel de Mont Ventoux van Andalusië genoemd. De 1190 hoge ‘haven van de wind’ dankt de vergelijking met de beroemde Franse berg aan het vergelijkbare kale, rotsachtige terrein en de winderige top en vormt een uitdaging voor elke fanatieke klimgeit.

Het sneeuwgebergte, de Sierra de las Nieves, kan iets ten oosten van Ronda gevonden worden en is een schitterend natuurpark waarin naar hartenlust gefietst kan worden. Er zijn diverse routes door het gebied uitgestippeld zodat fietsers perfect kunnen genieten van de mooie natuur en prachtige vergezichten. Vooral vanaf de La Torrecilla berg, die met 1919 meter de hoogste berg van het gebied vormt, zijn de uitzichten niet anders dan fantastisch te noemen.

Paardrijden

                                                               

Op 8 minuten rijden van ons huis ligt de Manege Caballos y vino. Hier heeft u diverse mogelijkheden om paard te rijden, zowel voor beginners als voor gevorderden. Het landschap maar ook het klimaat is zeer geschikt voor korte en lange tochten door de bergen.

Golf

                                                               

De dichtstbijzijnde golfbaan is de baan van Los Arqueros.De baan is ontworpen door de bekende Spaanse golfer Severiano Ballesteros.

De baan ligt op 60 kilometer van het huis (ongeveer 1.15 uur). De weg naar deze baan slingert prachtig door de bergen. De baan is goed onderhouden en er zijn regelmatig aanbiedingen wat betreft de ‘Greenfee Rates’.

Strand

                                                               

Het strand van San Pedro is te bereiken via de prachtige bergweg A 397 (63 kilometer). Het is een lang stand met diverse horeca gelegenheden. De haven Puerto Banus van Marbella met de prachtige boten ligt op loopafstand van dit strand. Het is een wandeling van een half uur langs de kust.

De prachtige stranden van Tarifa zijn op 2 uur rijden vanuit ons huis te bereiken.

Bezienswaardigheden in en rond Ronda

Bezienswaardigheden in de omgeving

Homepage